داوران جشنواره «رزم آوا» معرفی شدند.
هادی مرزبان، اصغر همت، مهدی چایانی، مینا منصوری والا و وحید عیدگاه طرقبهای نخستین دوره جشنواره «رزم آوا» را داوری خواهند کرد.
هادی مرزبان، دانشآموخته رشته بازیگری و کارگردانی از پردیس هنرهای زیبای دانشگاه تهران در سال ۱۳۵۲ است و فعالیت خود در تئاتر را از سال ۱۳۴۵ آغاز کرد. وی همچنین دارای مدرک کارشناسی ارشد طراحی و کارگردانی تئاتر از دانشگاه برونل لندن در سال ۱۳۵۷ (۱۹۷۹) است. او بازی در سینما را از سال ۱۳۶۵ با فیلم جنگلبان اثر منوچهر حقانیپرست آغاز کرد. هادی مرزبان در طی چهار دهه ده اثر معروف اکبر رادی را روی صحنه برد. وی دارای نشان درجه یک هنری است.
اصغر همت در فیلمهای سینمایی همچون «یه حبه قند»، «پرونده هاوانا»، «زشت و زیبا»، «در مسیر تندباد»، «شیر سنگی»، «ما ایستادهایم»، «سرخپوستها» و همچنین مجموعههای تلویزیونی «هزاردستان»، «امام علی»، «آژانس دوستی»، «مثل هیچ کس»، «زمین گرم»، «بعد از آزادی» و … نقش آفرینی داشته است. اصغر همت همچنین کارگاه های گوناگونی در زمینه بازگیری مانند «آشنایی با اهمیت تنفس صحیح و تسلط بر بدن در بازیگری و تاثیر آن بر صدا و بیان» را آموزگاری کرده است. «پرتره مرد ریخته» مکاشفهای در زندگی عبدالحسین نوشین، بنیانگذار تئاتر نوین ایران با بازی درخشان او در ذهن دوستدارن تئاتر و فرهنگ ایران جاودان است.
مهدی چایانی، چهرهای شناختهشده در عرصهی نقالی و هنرهای نمایشی ایران و دارای نشان درجه یک هنری است. ایشان به عنوان یکی از پیشکسوتان عرصهی نقالی و پردهخوانی در بسیاری از جشنواره های نقالی، پرده خوانی و شاهنامه خوانی به عنوان داور حضور داشتهاند. همچنین مهدی چایانی در آثاری همچون فیلمهای “نقش ترنج”، “بازگشت به جهنم”، “داشتن و نداشتن”، “بوی خوش سیب”، “راه بهشت” و سریالهای “خط”، “دستمو ول نکن خدا”، “صیام و تیام”، “چشم تشنه”، “آوای خاک” و … به عنوان بازیگر حضور داشته است.
وحید عیدگاه طرقبهای استاد زبان و ادبیات فارسی در دانشگاه تهران، ویراستار ادبی فرهنگ جامع زبان فارسی و شاعر است. وحید عیدگاه طرقبهای دارای مدال طلای المپیاد ادبی دانشآموزی کشور، رتبۀ یکم آزمون دکتری زبان و ادبیات دانشگاه تهران، رتبۀ یکم آزمون دکتری زبان و ابیات فارسی دانشگاه فردوسی و رتبۀ یکم دانشآموختگان کارشناسی ارشد زبان و ادبیات فارسی دانشگاه علّامه طباطبایی است.
مینا منصوری والا، عضو ارشد فردوسیسرای ایران، از آموزگاران و استادان برجسته حوزهی کودک و شاهنامه است. او دارای مدرک استاد تمامی از فردوسی سرای ایران است و پانزده سال است که در زمینهی آموزش شاهنامه فعالیت میکند. از جمله آثار تألیفی ایشان میتوان به کتاب خودآموز روایتگری شاهنامه اشاره کرد. همچنین پادکست شاهنامه بخوانیم که به شرح ابیات شاهنامه از آغاز تا پایان پرداخته است نیز از فعالیتهای ایشان در حوزه ترویج شاهنامه و شاهنامهخوانی است.
جشنوارهی رزم آوا نخستین رویداد نقالی و روایتگری شاهنامه در گسترهی کشورهای پارسیزبان است. احیای هنر نقالی و روایتگری شاهنامه،تقدیر از کوشندگان نقالی و روایتگری شاهنامه، کوششی نو برای شناخت و گسترش بیشتر شاهنامه، ترویج هنر نقالی و روایتگری شاهنامه در کشورهای پارسیزبان، ایجاد بستری مناسب برای یافتن و آموزش استعدادهای نو در گسترهی نقالی و روایتگری شاهنامه، کوشش برای تبادل تجربه، همفکری، کنش و اقدام برای گسترش شاهنامه در زمینههای هنری و فرهنگی با پیوند میان استادان و پیشکسوتان با جوانان و کوشندگان نسل نو از اهداف این جشنواره هستند.
بدون نظر